Praktijk voor psychosociale therapie

Wie ben ik?

Ik ben Floor Thijs, 38 jaar, geregistreerd als PSYCHOLOOG NIP bij de beroepsvereniging voor psychologen (NIP). Ik ben verder als Psychosociaal therapeut geregistreerd bij de NVPA (de beroepsvereniging voor Psychosociaal therapeuten). Bij beide beroepsverenigingen val ik onder een onafhankelijke klachtenregeling. Ik volg regelmatig bijscholing en intervisie.


Aan de Vrije Universiteit in Amsterdam heb ik de opleiding Ontwikkelingspsychologie afgerond. Hierna heb ik jarenlang ervaring opgedaan op verschillende werkplekken in diagnostiek, behandeling van en het geven van trainingen aan zowel jeugdigen als volwassenen met o.a. angststoornissen, ADHD en Asperger. Verder heb ik de basiscursus Cognitieve gedragstherapie afgerond, de opleiding tot MBCT (Mindfulness-based Cognitive Therapy) trainer gevolgd en wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het meten van intelligentie bij verstandelijk beperkten. Ook heb ik trainingen gevolgd in de Son-Rise methode bij Autisme. De basis van deze methode is een houding van niet-oordelende acceptatie. Vanuit hier ontstaat makkelijker contact en veel meer en vaak onverwachte mogelijkheden tot ontwikkeling. Deze manier van werken sprak me erg aan en deze houding lijkt ook veel op de houding die wordt aangeleerd bij een mindfulnesstraining. Ook heb ik de ACT (Acceptance and Commitment Therapy) basisopleiding gevolgd.


Zelf heb ik in mijn leven veel ervaring opgedaan met mindfulness, yoga en meditatie en ben ook graag buiten in de natuur. Mijn manier van werken zou ik omschrijven als empathisch, analytisch, professioneel, intuïtief en betrokken.

Algemene voorwaarden praktijk LEEF!.docx

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen: